- Veien tilbake
Et ettervernstilbud i Grimstad!
Vi vet hvor vanskelig det kan være å bryte gamle mønstre, og å begynne på nytt igjen! Selv om ønsket om en ny start er der, kommer det ofte utfordringer på veien. Å få nye positive nettverk og aktiviteter inn i livet sitt, kan ha stor betydning.
Gjennom TilStede Link vil du kunne få kontakt med frivillige som vil gå noe av denne veien sammen med deg. Dere kan sammen sjekke ut ulike aktivitetstilbud eller fritidstilbud i kommunen, eller delta sammen på hverdagslige aktiviteter som å trene, gå turer sammen, friluftsliv eller cafebesøk. I tillegg vil TilStede Link arrangere egne aktuelle kurs- og aktivitetskvelder, og vi har et stort kontaktnettverk som kan bidra med ulik praktisk hjelp. Ønsket vårt er at dette vil lukke opp dører for deg inn i nye positive relasjoner, i en meningsfull hverdag.
ArbeidsLink:
Vi har et mål om å hjelpe mennesker med ulike utfordringer, knyttet til psykisk helse og/ eller rus, inn i en aktiv arbeidshverdag og som delaktige samfunnsborgere. Vår erfaring er at dette er fullt mulig, også for de som er i svært fastlåste situasjoner og langt utenfor samfunnets fellesskap. Men vi vet at dette også krever nok tilgjengelige ressurser for den enkelte, og at «nesten nok» ressurser kun gir et «nesten godt nok» løp for deltakeren.
Vi opplever å ha funnet frem til en modell som fungerer, gir resultater og som er «god nok» for at deltakerne våre kan ta steget inn i aktiv deltakelse i samfunnet og ulike typer arbeid!
Noe for deg, eller vil du ha mer info?
Ta kontakt med oss på email: grimstad@tilstede.no
eller ring oss på 97169643.
Målgruppen: Mennesker med ulik psykisk helseproblematikk, og/eller som har vært i institusjon, fengsel eller rusbehandling. Tilbudet bygger på frivillighet, og tilbys til de som ønsker og er motiverte for en ny start uten kriminalitet og rus.
Frivillige: Dedikerte frivillige rekrutteres gjennom vårt frivillige register, og gjennom våre etablerte nettverk. Vi har et stort fokus på å ivareta våre frivillige, slik at de kan stå trygge og stabile i denne rollen over tid.
Helsefaglig forankring: En bred sammensatt prosjektgruppe, som inkluderer erfaringskompetanse og fagkompetanse. Med utgangspunkt i en recovery tankegang, settes søkelyset på psykososiale forhold som kan forbedre hverdagen til den enkelte deltaker.